Bedrijf stopt

  • Jose

    Het schoonmaakbedrijf waarvoor ik werk gaat er mee stoppen. Het is een klein schoonmaakbedrijf met ongeveer 200 medewerkers in dienst.

    De directie heeft besloten om het bedrijf niet te verkopen, dit omdat ze niet 100% achter het beleid van eventuele partijen die het willen overnemen staan.

    De reden dat ze stoppen is het feit dat er simpelweg gewoon niks meer te verdienen is. Zeker niet als er weer forse loonsverhogingen komen en andere zware werkgeverslasten.

    Erg jammer, altijd met plezier voor gewerk, goudeerlijke mensen. Maar wat nu?

    Zonde dat de schoonmaakbranche kapot wordt gemaakt! Ik had liever mijn baan gehouden dan een paar procent opslag te krijgen!

  • henk

    Jose,

    helaas voor jou.

    En nu hopen dat de opdrachtgevers van jouw baas in zee gaan met de goede bedrijven die de schoonmaakmedewerkers overnemen zonder minder uren of lagere beloningen te geven (basis CAO lonen zijn het zelfde maar de eventuele ektra's kunnen vervallen omdat er genoeg aanbod van personeel is). Dat de directie heeft besloten niet te verkopen betekend dat de aasgieren al op bezoek zijn geweest, maar hebben aangegeven het personeelsbestand als eerste te saneren (uitknijpen) en dat wil de directie dus niet

    Helaas zal dit niet het eerste maar zeer zeker ook niet het laatste bedrijf zijn dat gaat stoppen (gedwongen of vrijwillig) en een lastenverzwaring voor de schoonmaakbranche zal ook niet helpen om directies over te halen om toch maar door te blijven gaan. We gaan in de branche hard terug naar de jaren 80 toen er heel veel gerommeld werd, geen veilige en goede arbeidsomstandigheden waren en veel zwart gewerkt werd.

    Er zijn zelfs al geruchten dat een van de grote 5 schoonmaakbedrjven van Nederland hun mensen het overwerk (gedeeltelijk) zwart betaald om de loonlasten niet te hoog te hebben en toch nog wat winst te kunnen maken. Schoonmaaksters die hiermee instemmen vergeten dat zij hierdoor te min gedaan wordt en ook geen pensioen hierover opbouwen

  • Pul

    Jose,

    Heel erg zonde, als je als werkgever je best doet voor je personeel en alles volgens de regels doet wordt je gewoon gedwongen om te stoppen.

    Allemaal door de regels in de CAO en de torenhoge lasten door de overheid.

    Ook wij gaan er mee stoppen, voor een euro winst per uur gaan werken gaan wij niet meer doen. De risico's zijn te groot.

    Door al deze regels zal de werkloosheid alleen maar toenemen. Ongelofelijk dat er nog steeds bonden zijn die niet weten waar ze mee bezig zijn.

    De schoonmaakbranche wordt kapot gemaakt! De hele grote zullen overblijven en een nog grotere machtspositie gaan krijgen, zodat ze de mensen nog meer kunnen gaan uitknijpen.

    Wordt wakker!