tarieven specialistisch reinigen voedingsindustrie

  • Jos

    Goedendag,

    Is er iemand die op de hoogte is van de tarieven die klanten uit de voedingsindustrie betalen voor specialistisch reinigen? En dan voor de weekeinden?

    Werk zal bestaan uit reinigen productiemachines.

    Is dat 150% van 22 tot 24 euro? Dus 33 tot 36 euro of zit ik dan aan de hoge of lage kant? Die 50% heb ik er bovenop gezet ivm de 50% toeslag die is voor werken in de weekeinden.

    Alvast bedankt voor het beantwoorden.

    Groet,

    Jos

  • Loon

    Ha Jos,

    Je hebt een opbouw uurtarief, toch. Vul daar bovenaan eens in wat het uurloon van een specialist is.Dan krijg je onderaan het totaal schoonmakuurtarief van in specialist inclusief alle andere zaken zoals werkgeversskosten, maar ook materialen, middelen, etc….

    de 50% toeslag, waar jij het over hebt gaat dus niet over het gehele bedrag, maar alleen over het directe loonkosten deel.

    bijvoorbeeld het uurloon van de specialist is 15 euro, daarbij komen nog de andere loonkosten zoals vakantietoeslagen en werkgeverskosten bijvoorbeeld totaal 20 euro. Andere zakene zoals eerder benoemd maakt het totaal uurtarief 30 euro.

    Zoals jij rekent 30 eure x 150% is 45euro is onjuist!

    Je zou moeten rekenen 20 euro x 150 % = 30 euro + 10 euro voor de andere zaken zoals materiaal en middelen, etc = 40 euro. Immers de auto en de overhead en het materiaal enzovoort wordt in het weekend niet duurder, toch?

    Ik ga er vanuit dat je nu zelf, vanuit de cao jouw uurtarief kunt samenstellen. Succes ermee.

    Loon

  • Jos

    Dag Loon,

    Dank voor het reageren!

    We komen toch beide ongeveer op hetzelfde uit?

    Ik doe 22 a 24 euro maal 1,5 is 33 tot 36 euro. Maar je hebt gelijk dat het iets lager moet zijn omdat ik enkel over de directe loonkosten 150% moet nemen. 40 euro lijkt mij ook een bedrag waar ik goed mee uit moet komen als ik een paar man op pad stuur op een zaterdag of zondag. Denk/weet jij of de grote jongens ook deze tarieven hanteren? Ik mag niet duurder dan hun zijn.

    Groet,

    Jos

  • Jos

    Het blijkt dat het huidige bedrijf (top 10 bedrijf) dit kan doen voor 31 euro per uur. Zijn allemaal mensen met een opleiding Foodreiniging.

    Ik had wel verwacht dat ze onder die 40 euro zouden zitten maar 31 euro is wel erg laag voor werk op een zaterdag en of zondag.

    Dan moet hiervan ook nog de objectleider betaald worden en het vervoer.

    Iemand een idee hoe men hier toch nog geld op kan verdienen? Medewerkers zijn allen ouder dan 22 jaar.

  • Loon

    Hoi Jos,

    Eerste vraag is of het echt specialistisch werk is????

    Alleen een uurtarief zegt me niks, wat is de bijhorende prestatie. Laag uurtrief met lage prestatie maakt nog steeds een hoge aanneemsom!

  • Jos

    Loon,

    Een voorwaarde van de opdrachtgever om het werk te mogen doen is een vakopleiding Foodreiniging. Maar ok, ook al valt de medewerker onder loongroep 1 dan is mijn inziens € 31,- nog laag.

    Wat denk jij dat er overblijft voor het schoonmaakbedrijf bij een tarief van € 31,00? Volgens mij mag je blij zijn als er 3 euro overblijft per uur.

    Jos

  • Loon

    Hoi Jos,

    Ik denk dat het volstaat met een loongroep 1 + 5%.

    Dt is momenteel 10,79 + 5% = 11,33 euro.

    Daarmee moet je dan je schoonmaakuurtarief berekenen en dan de toeslag zoals eerder besproken.

    Een tarief van ergens rond de 31 euro lijkt me dan ook erg (mischien wel TE) scherp.

    Ik ben erg benieuwd hoe anderen met dit uurtarief omgaan?

    Groet,

    Loon

  • Jos

    Hoi Loon,

    Fijn dat jij iedere keer de moeite wilt nemen om te reageren.

    Ja 31 euro snap ik ook niet goed. Mij lijkt 35 euro toch minimaal om ook iets te kunnen verdienen. Bij 31 euro mag je blij zijn met 2 a 3 euro winst.

    Iemand anders die hier iets over kan zeggen?

    Groet,

    Jos

  • henk

    Jos,

    het is redelijk eenvoudig. de grote schoonmaakbedrijven (top 5 van NL) zijn blij als zij een winst maken van 2 a 3 euro per werkuur. Zij schrijven bewust laag in, en alleen maar door de macht van de grote getallen (duizende werknemers die uurtjes kloppen) houden zij op het eind van het jaar nog een beetje rendement over. (als je eens jaarstukken bij de KvK van hun opvraagt kun je lezen dat ze gemiddeld nog geen 5% rendement maken de laatste tien jaren).

    Op deze wijze hebben zij:

    * de klant binnengehaald of binnen gehouden

    * de concurentie (jij dus) buitengehouden

    * toch weer marktaandeel ingepikt ten kosten van een ander bedrijf

    Nu geef jij al aan dat 31 euro voor specialistisch werk te weinig is -en gelijk heb je hiermee, maar wat dacht je van het feit dat de grote bedrijven gewone regulieren schoonmaak voor 18,60 per werkuur aanbieden. Dit is een prijs waarvan iedereen weet dat de honden nog geen droogbrood meer kunnen eten, en de enigste mogelijkheid om op zoeen prijs nog iets te “verdienen” is om of de klant te belazeren(uurtjes stelen) of het personeel uit te buiten (slavendrijvers in nederland).

    Een andere truc die ze ook uithalen is “dun in-dik eruit”. Hiermee bedoel ik dat ze hun werkzaamheden heel secuur omschrijven echter het werk minimaal uitvoeren, maar alles wat erbij komt in de opdracht van de klant of afwijkt van de werkomschrijving moet dan extra zwaar betaald worden (maar ja zij zitten al binnen en de klant gaat toch niet verder kijken)