loon vloerenspecialist

  • peter

    kan iemand mij vertellen wat een vloerenspecialist van 42 jaar met 11 jaar ervaring met diploma,s voor uurloon heeft

    ze hebben mij in loongroep alround schoonmaker ingedeeld omdat ik eerst een uurtje moet schoonmaken en daarna de hele dag vloeren

    klopt dit,of kan ik er iets tegen doen

  • Loon

    Hoi Peter,

    Wat doe je voor vloerenwerk?

    Is het regulier onderhoud zoals schrobben, stofzuigen en dweilen? of ben je de hele dag met specialistische reiniging bezig (strippen - conserveren)?

    In het eerste geval doe je exact hetzelfde werk als een schoonmaker en wordt je als zodanig beloond in het tweede geval verwijs ik je naar de cao (helaas nog de versie tot december 2011). Hier staan de loontabellen met de bijhorende functies beschreven.

    Groet,

    Loon

  • peter

    ik doe specialistische reiniging ,schrobben, sprayen , tapijtreiniging, vloeren conserveren ,oplevering ed

    ik doe eerst een uur per dag scoonmaak daarna de hele dag specialistish

    ze hebben mij in loongroep alroand schoonmaak ingedeeld,hier ben ik niet mee eens

  • Barend

    Als je nieuw in dienst bent ij een bedrijf dan moeten ze je ‘functiejaren’ overnemen. Dat zijn de jaren die je actief bent in de brache en functie. Hierbij maakt het niet uit of je 3 keer of 100 keer een andere werkgever hebt, de functiejaren zijn door de eerste werkegever vastgesteld en dienen overgenomen te worden op je loonstrook.

    Aan deze functiejaren hangt ook toeslag vast hetzijn iet veel, is letterlijk centen werk maar 100 centen maken een euro zeg ik altijd maar……..

    Het standaardloon is 9,40 zonder ervaring en diploma (alleen het eerste jaar), daarna gaat iemand naar de 10,40 bruto per uur. Dus wanneer iemand ervaring heeft maar nieuw in dienst komt, krijgt deze persoon minimaal 10,40 euro bruto.

    Daarnaast horen er voor diploma's extra's gegeven worden, mits deze diploma's van het SVS zijn.

    Ik denk dat u uitkomt op zo'n 12 tot 13 euro per uur.

    U kunt de FNV bellen en vragen naar het salaris voor uw funtie, vraag dan naar schoonmaker met specialisme in ded schoonmaak en dienstensector of neemt u contact op met RAS (ben ik even de complete naam van kwijt) Zij weten alles van het cao etcetera.

    Mijn inziens heeft u gelijk als u zegt dat het niet klopt dat ze u in de functie algemeen schoonmaker inschalen, voor specialistiche reinigers bestaan namelijk andere toeslagen die u nu zult missen.

    Hoop dat u iets kunt met mijn reactie, wens u in ieder geval succes.

  • Jan Kampherbeek

    Helaas klopt het verhaal van Barend niet helemaal.

    Op de site van de RAS (www.ras.nl) ( Raad van arbeidsverhoudingen in de schoonmaak) kan je de CAO vinden maar ook het handboek functieindelingen.

    In de bijlage II van de CAO staan de bij de functiebenamingen behorende loongroepen.

    Helaas staat vloerenspecialist er niet in.

    Er moet dus een functieomschrijving gezocht worden die het meest recht doet aan jouw werkelijke werkzaamheden.

    ben je een echte vloerenspecialist die veel verschillende soorten vloeren schoonmaakt dan kom je denk ik het dichts in de buurt van een gevelreiniger.( loongroep 2) ( € 11,33)

    Maak je echter elke dag dezelfde vloer schoon van hetzelfde materiaal dan is All round schoonmaker ( loongroep 1 plus 5%) (€ 10,79) een beter passende loongroep.

    Diploma's leveren geen extra loon meer op. ( was tot 2004 wel zo).

    Diensttijd teld mee als het opeenvolgende dienstverbanden zijn bij één werkgever of als er overgang bij een contractswisseling plaats vindt.

    Denk je dat jouw functie heel specifiek is en ben je het met de indeling van je werkgver niet eens dan kan je in beroep gaan bij de RAS.

    Als je lid bent van een vakbond ( CNV of FNV) kunnen die je daarbij helpen

    Jan Kampherbeek

    CNV vakmensen

  • Barend

    Ik hoop niet dat wij bij ISS u van de CNV ooit nodig hebben ;)

    Diensttijd is overigens iets anders dan functie jaren (waarvan de regels als dwingen recht zijn vastgelegd in het BW).

  • Jan kampherbeek

    In de praktijk blijkt dat veel van onze leden bij ISS ons nodig hebben. Dat zou wat mij betreft ook wel minder mogen maar ja.

    Ik ken het verschil tussen diensttijd en functiejaren en ook de discussies die daarover gevoerd worden.

    De CAO is n.l. mede van mijn hand.

    Jan Kampherbeek

  • Barend

    Tja, alleen ben ik outsource en jurist….. weet ook hoe de FNV alles naar haar hand weet te praten. Genoeg rechtzaken gehad hier. Vreemd genoeg veel mensen die de verkeerde voorlichting kregen van o.a de FNV om maar wat te noemen. ISS is zeker niet de meest nette werkgever maar wel verantwoordelijk voor 70% van de cao-onderhandelingen. CAO is leuk misschien maar we kennen ook zoiets als dwingend recht en daar hebben de vakbonden vaak wat moeite mee om dat te begrijpen.

    Succes verder.

  • Jan Kampherbeek

    Barend,

    Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Vandaag weer CAO onderhandelingen gehad en daar zat ook een vertegenwoordiger van ISS aan tafel. Hoe kom je bij 70%?

    Wat de collega's van het FNV aan voorlichting geven weet ik niet precies.

    Ik heb er geen moeite mee om dwingend recht en driekwart dringend recht en andere termelogie te begrijpen en hun beperkingen en mogelijkheden.

    Als vakbond kijken we echter ook vaak naar de menselijke kant van de zaak en niet alleen naar de juridische.

    Jan Kampherbeek

    CNV vakmensen

  • Loon

    Hoi Jan en Barend,

    Howel of topic komt er toch een vraag bij me op.

    Ik kan me niet voorstellen dat ISS in de CAO onderhandelingen 70% stemrecht o.i.d. heeft. Ik ben geen jurist maar ik ga ervan uit dat iedere partij 1 stem heeft en dat alle stemmen gelijkwaardig zijn. Ik vraag aan Jan of dit ook zo is.

    De laatst zin van Jan, daar wordt ik nou warm van. Eerst kijken naar de menselijke aspecten en dat juridisch spiegelen. Dat lijkt me een mooi uitgangspunt!

    Groet,

    Loon