ERvaring met Viakal?

  • Mo

    Ik heb een glazen douchewand. Inmiddels was de kalk er niet meer af te krijgen. zelfs niet met Viakal. Gisteren heb ik een gespecialiseerd bedrijf langsgehad en die vertelden me dat Viakal het soda uit glas haalt en daardoor klakachtige vlekken veroorzaakt. Zelfs met polijsten is mijn douchewand niet meer te redden (heeft Fl 2750,- gekost!!!!). Heeft iemand dezelfde ervaringen, want ik wil Viakal graag aanklagen of via de Reclame Code Commissie van de buis halen.

  • dwars

    Kolder natuurlijk.

    U heeft al de tijd dat u de wand in bezit heeft gehad een schoonmaakmethodefout gemaakt doordat U dacht dat het kalk was wat op de douchewand zat,wat U getracht heeft met viakal te verwijderen.

    Echter de vervuiling is vooral kalkzeep ,veroorzaakt door huidvetten en zeepvetten die een verbinding met kalk maken

    De vlekken die achter bleven zijn bijna zeker dan ook huidvetten -zeepvetten die niet door een licht zuur produkt zoals viakal worden afgebroken.waarbij als extra komt dat in een wat harder watergebied ? Viakal ook al moeite heeft om de kalk op te lossen.

    een goede dieptereiniging door een schoonmaakbedrijf met kennis van zaken zal waarschijnlijk beter helpen.1

  • hetty

    Voor je een schoonmaak bedrijf inschakeld kun je het eerst ook zelf proberen.

    De aanslag op de douche wand is een opbouw van kalk, zeepresten en huidvetten zoals dward ook al schreef.

    Viacal lost wel de kalk op maar een zuur zoals Viacal is, kan niet door het vet heen.

    Dus is de enige methode die helpt is om de opbouw weer afbreken is door te onvetten, dan goed naspoelen om het alkalische middel te verwijderen en dan te ontkalken met zuur zoals b.v. Viacal en weer naspoelen. Als het dan nog niet schoon is moet je de behandeling herhalen. Als onvetter bevalt mij Bleu Wonder erg goed. Mijn verwachting is dat je mooie heldere douche deuren overhoud.

    sucses

  • Mo

    Dat bedrijf is dus eergisteren geweest en heeft die conclusie getrokken. Mijn douchecabine is verwoest door Viakal.

  • Mo

    Dat specialistisch bedrifj is dus geweest en heeft de schade zo goed mogelijk hersteld, maar het zal nooit meer helemaal goedkomen.

    Dit bericht is dus enerzijds een waarschuwing om niet met Viakal op glas te werken en anderzijds ben ik op zoek naar mensen die ook de boel niet meer mooi krijgen door de Viakal. Ik ga namelijk iets doen aan deze misleidende reclame!

  • dwars

    Sorry hoor, maar je zit er echt helemaal naast.

    viakal is maar een simpel produkt en zoals vrijwel alle consumentenprodukten zodanig samengesteld (verwacht dat het een mild zuur is op basis van citroen zuur o.i.d.) dat er geen schades kunnen ontstaan op de normale afwerkmaterialen in het sanitair ,behalve marmer en andere kalkhoudende materialen natuurlijk.

  • Mo

    Sorry, maar jij zit er helemaal naast.

    Viakal wordt met klem afgeraden door badkamerspecialisten omdat het cheicalien bevat die het glas aantasten.

  • martine

    beste,

    bij een wekelijkse reiniging gebruikte ik viakalspray op douchescherm (glas met gesableerde tekening) dit heeft echter 1 uur ingetrokken/opgedroogd door omstandigheden.

    ik krijg op de gesableerde tekening de aflopers en gesprayde product“sporen” niet weg. het wil dus zeggen dat het er “verschrikkelijk ” uitziet. precies niet onderhouden en vol kalk (maar de heldere glasdelen zijn mooi)

    is er een mogelijkheid om deze “onsierlijke” sporen van viakalspray te verwijderen op de gesableerde tekening ??

    hartelijk dank voor je respons en advies

    vriendelijke groet,

    Martine