keramisch kookplaat

  • Miriam

    SInds 2 dagen hebben wij een nieuwe keuken.

    Vandaag heb ik voor het eerst gekookt op een keramische kookplaat.

    Ik had macaroni opstaan en toen was het water over de pan heen gekomen. Waardoor het hete water (lijkt het wel) er in is gebrand. Ik had gehoord dat je moet uitkijken voor zout. En in het water zat ook zout.

    Kan ik dit nog verwijderen? Ik ga morgen kijken voor schoonmaakspul speciaal voor keramisch kookplaat maar weet niet of het wel nut heeft.

    Wie kan mij helpen?.

  • sandra2

    Maak je maar niet ongerust, zout water brandt beslist niet in, dan zou ik al geen kookplaat meer over moeten hebben. Suiker brandt wel in, daar moet je voorzichtig mee zijn. Ik maak mijn kookplaat al jaren schoon met muscle staalfix (voor roestvrijstaal), die tip heb ik bij aankoop 9 jaar geleden gekregen en dat gaat prima.Je hebt ook speciaal spul voor keramische kookplaten, maar dat vind ik niet fijn omdat er dan meestal zo'n beschermingslaagje op blijft zitten en dat ziet er dof uit. Als iets aanbrandt op je kookplaat, moet je het er met de krabber, die je bij de plaat hebt gekregen, afschrapen ook al is het heet. Als de kookplaat is afgekoeld, kun je de staalfix erop doen met een vochtig sponsje, navegen met een vochtige doek en met een theedoek drogen. Zo gepiept! Je denkt misschien dat het is ingebrand, omdat het er donker uitziet, maar dat gaat er echt wel vanaf. Veel succes! Laat je weten of het gelukt is?